جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين


 
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت مرحوم آيت‌الله نمازى«رضوان‌الله‌علیه»
  • پيام تسليت در پى حادثه تروريستى در شهر كرمان
  • اطّلاعیّه

  • -->

    عنوان : برترین اعمال در عید غدیر
    سوال:

    محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری «مدّظلّه‌العالی» سلام علیکم؛ احتراماً باعنایت به اینکه در آستانۀ فرارسیدن عید سعید غدیر قرار داریم، درخواست می‌گردد پیرامون کیفیّت اعمال آن روز بزرگ، راهنمایی و ارشاد لازم را جهت استفادۀ معنوی بیشتر و بهره‌مندی مؤمنين بيان فرمایيد. 

    پاسخ:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    عید سعید غدیر، عید الله الاکبر و عید آل محمد«صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین» و روز عهد معهود و میثاق مأخوذ است و بنابر روایات ائمۀ اطهار«سلام‌الله‌علیهم» برترین و با فضیلت‌ترین اعیاد به شمار می‌رود و از این‌رو تعظیم و تکریم این عید مبارک نیز شایسته‌تر و لازم‌تر از گرامی‌داشت سایر اعیاد است.

    1) در میان اعمال عبادی این روز گرامی نظیر غسل و روزه و دعا و ذکر و زیارت و توسّل، آنچه بیش از سایر امور مورد تأکید واقع شده است، خدمت و احسان به دیگران و برآوردن نیازهای نیازمندان خصوصاً بیماران و صلۀ ارحام و توجه به خانواده و پیمان برادری و گذشت و بخشش از قصورها و تقصیرات یکدیگر است که همۀ اینگونه امور، مصادیق و نشانه‌های همبستگی و اتحاد و تعاون اجتماعی است.

     در شرایط کنونی جامعه ما و همۀ جهان که ماه‌هاست با امتحان و ابتلای بزرگ بیماری کرونا مواجه است، توسعه و گسترش محبّت و مودّت و برابری و برادری و مواسات و مساوات که گوهر و لُبّ و روح «ولایت» است، بهترین گرامی‌داشت عید خجستۀ غدیر خواهد بود.

    2) چنانکه اهتمام به افزایش معرفت و شناخت موضوع ولایت و مقامات اولیاء طاهرین«سلام‌الله‌علیهم‌اجمعین» خصوصاً حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب«سلام‌الله‌علیه» نیز در این روز مبارک لازم است و بدین منظور قرائت زیارت مخصوصۀ آن حضرت در روز عید غدیر که از طریق حضرت امام هادی«سلام‌الله‌علیه» در کتب مربوطه و از جمله در مفاتیح الجنان محدّث قمی«قدس‌سرّه» نقل شده و مشتمل بر معارف والا و تابناک ولایی است، بسیار مفید است.

    3) حرمت و احترام والای این روز گرامی اقتضاء ‌دارد که با تمام توان از هرگونه معصیت به‌ویژه گناهان اجتماعی نظیر ظلم و غیبت و تهمت و بدگویی و بدخواهی و تفرقه و خصوصاً کارهایی که موجب گسترش و انتشار بیماری فراگیر کنونی است، اجتناب نمائیم.

    امید است با کمک و عنایت خداوند تعالی و با دعای مستجاب حضرت ولیّ‌عصر«ارواحنافداه» بلای کنونی از جامعۀ بشری، رفع گردد و با توجه به نکات سه‌گانه‌ای که بیان شد (معرفت، محبّت و اطاعت) بتوانیم پیروان و موالیان صالح و شایسته‌ای برای اولیاء الهی و امیرالمؤمنین«سلام‌الله‌علیهم‌اجمعین»باشیم.

    ان‌شاء‌الله‌تعالی

    آرشيو چاپ

    موضوعات مرتبط


    عنوان : راه پرهیز از دیدن تصاویر مستهجن
    سوال :

    دانش‌آموز دبیرستانی هستم و همیشه سعی می‌کنم خودم را به خدا نزدیک‌تر کنم. وقتی شرایط معنوی‌ام خوب می‌شود، نمی‌دانم شیطان از کجا می‌آید و مرا وسوسه می‌کند و باعث افزایش شهوتم می‌شود و مجبور به دیدن فیلم و عکس‌های مبتذل در اینترنت می‌شوم. هرچه‌قدر از راه‌هایی که برای مقابله با شیطان وجود دارد، از قبیل ذکر‌ها و دعاها استفاده می‌کنم؛ ولی پاسخگو نیست و مثل اینکه شیطان زمام را از من گرفته است و مرتکب گناه می‌شوم. از این شرایط خیلی ناراحت هستم. چگونه این موجود لعین را از خود دور کنم؟

    جواب :

    فرزند عزيزم، از دغدغۀ شما براي اجتناب از گناه، تشکر می‌کنم و اميدوارم همين دغدغه و همين مراقبت شما، موجب موفقيّت و عاقبتبهخيري شما شود. شما براي رهايي از وسوسۀ شيطان، قبل از هرچيز بايد زمينۀ گناه را براي خود از بين ببريد و خود را در معرض فريب و وسوسۀ شيطان قرار ندهيد؛ مثلاً در وقت غيرضروري از رايانه و اينترنت استفاده نکنيد و استفادۀ شما در کنار اعضاي خانواده باشد.

    همچنين هميشه و به‌خصوص در مواقع فريب شيطان، به ياد آوريد که خداوند متعال شما را می‌‌‌بيند و ناظر اعمال شما است، پيامبراکرم«صلی‌الله‌علیه‌آله‌وسلّم»و اهلبيت«سلام‌الله‌علیهم» بر اعمال شما نظارت دارند، ملائکه رفتار شما را می‌‌بينند و ثبت می‌‌کنند و در قيامت عليه شما شهادت می‌‌دهند. با اين فکر و با اين تلقين، دست از گناه بکشيد و با دستکشيدن و خودداري از گناه، خداوند متعال و اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» را خوشحال کنيد. از نماز اوّل وقت و از مداومت بر ذکر يونسيه: «لا إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِين» و از توسّل به اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» کمک بگيريد و از خداوند متعال بخواهيد دست شما را بگيرد و به شما کمک کند و شما را در حفظ خود قرار دهد. من هم به شما دعا می‌کنم.امّا به‌طور کلّي توجّه داشته باشيد که هيچ‌گاه نبايد از رحمت خداوند نااميد شويد و اگر خداي ناکرده از دست شما دررفت و شيطان شما را فريب داد، فوراً توبه کنيد و به سوي خدا برگرديد و با اميد به رحمت او، با او رابطۀ عاطفي برقرار کنيد تا گناه شما جبران شود.

    عنوان : برای دوری از گناه چه باید کرد؟
    سوال :

    لطف کنيد بهصورت فهرست‌وار بفرماييد کسی که می‌خواهد از گناه دوری کند، مخصوصاً در وضع فعلي، چه بايد بکند؟

    جواب :

    1. تامقدور باشد در صحنۀ گناه نرود.

     2. توجّه به اينکه صحنۀ گناه آلوده است، داشته باشد.

     3. ارادۀ جدي کند گناه نکند.

     4. مواظبت از چشم و گوش و زبان داشته باشد.

     5. از نظر روحي توجّه داشته باشد که همه‌جا محضر خداست و بايد ادب حضور مراعات شود.

     6. با دعا و توسّل، از خداوند توفيق ترک گناه را بخواهد.

    7. خود را به خداي متعال بسپارد.

     8. از رابطۀ با حضرت وليعصر«ارواحناه‌فداه»که واسطۀ فيض است، کمک بگيرد.

     9. با انس با قرآن از قرآن کمک بگيرد.

     10. از نماز اوّل وقت کمک بگيرد.

    عنوان : برنامه ریزی روزانه‌ برای رفع رذایل اخلاقی
    سوال :

    چگونه برای برطرفکردن رذایل اخلاقی برنامهریزی روزانه‌ کنیم؟

    جواب :

    عمل به برنامۀ زیر در این زمینه مؤثّر است:

    1. اهمیّت به واجبات مخصوصاً نماز اوّل وقت با جماعت.

    2. اهمیّت به مستحبّات مخصوصاً انس با قرآن و نمازشب و خدمت به خلق خدا.

    3. اجتناب از گناه مخصوصاً حقّالنّاس نظیر غیبت، تهمت، شایعه و نمّامی.

    4. عذرخواهی از خداوند و توبه و مداومت بر ذکر یونسیه: «لااِلهَ اِلّا أَنت سُبحانِکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین.»

    عنوان : راه رسیدن به خدا
    سوال :

    هر‌طوري‌كه شما صلاح می‌دانيد اين بندۀ حقير را به خدا برسانيد، حالا شده با ذکر يا طریقی دیگر. من ازدواج كرده و بچۀ دو ساله هم دارم؛ ولي با وجود ازدواج نتوانسته‌ام به مقامات عرفانی برسم. خاضعانه تقاضا دارم مرا كمك كنيد و مرا از اين وضع نجات دهيد.

    جواب :

    من در پاسخ شما چيزي به غير از تقيّد به ظواهر شرع سراغ ندارم. شما بايد واجبات را بهطور کامل بهجا آوريد، از انجام محرّمات و گناهان اجتناب جدّي داشته باشيد، از مکروهات و شبهات هم دوري کنيد و به انجام مستحبّات نيز اهميّت بدهيد. اگر به اين دستورالعمل اهميّت بدهيد، مخصوصاً در اقامۀ نماز اوّل وقت با جماعت و در مداومت بر نماز شب و نيز در خدمت به خلق خدا کوشا باشيد و از گناه، مخصوصاً حقّ‌النّاس هم دوري کنيد، حتماً به مقامات والاي عرفاني و معنوي می‌رسيد و به سعادت دنيا و آخرت دست خواهيد يافت.

    عنوان : رابطۀ گریه بر امام حسین و سیرو سلوک
    سوال :

    رابطۀ گريه بر امام حسين«سلام‌الله‌علیه» و سير و سلوك الى الله چيست؟

    جواب :

    گريه، عزادارى، توسّل و زيارت، آثار فراوانى دارد كه از اهم آن امداد به انسان براى رسيدن به مقام لقاء و فناء است. در حقيقت بهترين امداد براى شخص سالك در طى نمودن منازل هفت گانه سير و سلوك، همين است.

    قبلي &gt&gt  &lt&lt بعدي
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365