جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين


 
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت مرحوم آيت‌الله نمازى«رضوان‌الله‌علیه»
  • پيام تسليت در پى حادثه تروريستى در شهر كرمان
  • اطّلاعیّه

  • -->

    اخلاق / پاسخ به پرسش‌های ازدواج و خانواده / متن کتاب
    سخن آغازین

    «پرسش»، کليد حلّ مشکلات، دريچۀ راهيابي به ساحت علوم و دانش‌ها و يکي از بهترين ابزارها براي انتقال معارف است. از اين‌رو پرسش‌گري را بايد نشانۀ بارز جنب‌و‌جوش افکار و بيداري انديشه‌ها به‌شمار آورد و آن را امري مبارک و پرثمر تلقّي نمود. از منظر تعاليم آموزندۀ ديني، يکي از حقوق مردم بر عالمان و آگاهان، سؤال و پرسش از آنان و دريافت پاسخ مناسب است و طبعاً پرسش‌گري در زمينۀ مجهولات و تلاش براي برطرف نمودن ناداني‌ها، يکي از وظايف مردم نيز قلمداد مي‌شود. قرآن کريم در اين زمينه مي‌فرمايد:

    «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ»[1]

    هرچند در اين آيۀ شريفه، مصداق روشن و کاملِ «اهل ذکر»، به تصريح روايات اهل بيت«سلام‌الله‌علیهم» که مفسّران حقيقي‌ قرآن کريم‌اند، رسول خدا«صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم» و ائمّۀ اطهار«سلام‌الله‌علیهم» مي‌باشند،[2] امّا عالمان ديني و کارشناسان خبير به معارف عاليۀ اسلامي‌ که تبيين‌کنندگان آراء و نظرات آن بزرگواران به شمار مي‌روند نيز در مفهوم وسيع اين آيۀ مبارکه قرار داشته و از مصاديق «اهل ذکر» هستند. آنان، که به حکم «إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ»[3]، ميراث‌داران تعليمات و معارف الهي محسوب شده‌اند، با خبرويّت دين‌شناسانۀ خود، سؤالات و پرسش‌هاي ديني و معارفي مردم را از دو معدن بي‌انتهاي کتاب و سنّت پاسخ مي‌‌گويند و پرسش‌گران و جويندگان حقيقت را از طريق آموزه‌هاي قرآن و عترت، به وادي مقصود رهنمون مي‌گردند.

    کتاب حاضر، حاصل گردآوری بخشی از سؤالات واصله از سوی اقشار مختلف مردم با موضوع ازدواج و خانواده، به محـضر مرجع عاليقدر حضرت ‌آيت ‌‌الله‌ العظمي ‌‌مظاهري«مدّظلّه»‌ و پاسخ‌هاي معظّم‌‌له مي‌باشد که پس از موضوع‌‌بندي، تبویب و تلخيص سؤالات، به شکل کنونی تنظيم شده است.

    گفتنی است، پرسش‌ها و پاسخ‌های ارائه شده در این کتاب، از انبوه سؤالات مقطع زمانی پانزده سالۀ اخیر، انتخاب و گلچین شده است و سایر پرسش‌ها و پاسخ‌هایی که با موضوع ازدواج و خانواده، در بخش استفتائات دفتر معظّم‌له، بایگانی شده است، در مجلّدات بعدی این مجموعه ارائه خواهد شد.

    همچنین آنچه در کتاب پیش رو از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد، صرفاً سؤالاتی است که نیاز به پاسخ «اخلاقی» و مشاورۀ «دینی، تربیتی» داشته و به جز چند سؤال خاص، از افزودن سؤالات شرعی ازدواج و خانواده به این کتاب خودداری شده است. از این جهت، استفاده از این کتاب، منحصر در مقلّدین معظّم‌له نیست و همه می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

    موضوعاتی همچون: «معيار و هدف ازدواج»، «موانع ازدواج»، «ارتباط دختر و پسر»، «صبر و عفاف و دعا، کلید ازدواج»، «سحر و جادو، از توهّم تا واقعیّت»، «ازدواج موقّت»، «خواستگاری»، «دوران عقد»، «همسر شایسته»، «عروسي و زفاف»، «میوۀ شیرین صبر و استقامت در خانواده»، «اثر گذشت، ایثار و فداکاری در تعالی خانواده»، «وفاداری و محبّت، لازمۀ زندگی»، «راهکار اصلاح اخلاق و رفتار همسر»، «عاقبت سوء تندخویی و بداخلاقی در خانه»، «تعدّد زوجات»، «فرزندآوری»، «ارزش محبّت به فرزند»، «روش رویارویی با معضلات فرزندان» و «ضرورت صبر، گذشت و تواضع در برابر والدین» از اهم مباحث مطرح شده در این کتاب است.

    برخورداري از بياني ساده و روان و نيز رعايت اختصار در پاسخ‌ها و همچنين ارائۀ راهکارهای کاربردی و عملی‌، از ويژگي‌هاي اثر حاضر است.

    امید آنکه جوانان عزیز و خانواده‌های گرامی، با مطالعۀ نصایح و توصیه‌‌های ‌آيت ‌‌الله‌ العظمي ‌‌مظاهري در پاسخ به سؤالات این کتاب و نیز با توجه به راهکارهای کاربردی معظّم‌له در خصوص رفع موانع ازدواج و حلّ معضلات و اختلافات خانوادگی که تماماً برگرفته از دستورات روحبخش قرآن و عترت است، بتوانند از زندگی سعادت‌مندانه و پسندیده از نظر دین اسلام، برخوردار شوند.

    در پايان از همۀ عزيزاني که در تنظیم و نشر اين اثر ارزشمند کوشيده‌اند، صميمانه تقدير و تشکّر مي‌شود.

     

     

    انّه وليّ الهداية و التّوفيق

    مؤسّسۀ فرهنگی مطالعاتی الزّهراء«سلام‌الله‌علیها»



    [1]. نحل، 43: «پس اگر نمى‏دانيد از اهل ذكر (و آگاهان) بپرسيد

    [2]. الكافي، ج 1، ص 210: «نَحْنُ أَهْلُ الذِّكْرِ وَ نَحْنُ الْمَسْئُولُون.»

    [3]. الكافي، ج 1، ص 32.

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365