جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


 
  • پیام در پی ارتحال فقیه پرهیزکار، حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ غلامرضا صلواتی«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه»
  • پاسخ به سؤال خبرگزاری بین‌المللی قرآن«ایکنا» دربارۀ «درس‌های عاشورا برای انسان امروز»
  • درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ پنجم: قیمت انسان
  • پیام در پی ارتحال عالم وارسته آیت‌اللّه آقای حاج شیخ یداللّه رحیمیان«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه»
  • پیام در پی ارتحال عالم مجاهد مرحوم آيت‌الله آقاى حاج شيخ حسن صانعى«رضوان‌الله‌تعالى‌عليه»
  • دیدار مدیرکلّ و مسئولان نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان
  • دیدار آقای دکتر مرتضوی، استاندار اصفهان
  • پیام به افتتاحیۀ رویداد تبادل فناوری اطلاعات حوزۀ علوم و فرهنگ اسلامی
  • دیدار رییس کل، دادستان و معاونین دادگستری استان اصفهان

  • -->

    تازه هاي پايگاه
    پيام به همایش سالک الی‌الله؛ تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیت‌الله ناصری«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه»
    خلاصه

     

    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

    قال الله سُبحانه و تَعالی: «وَجَاءَ مِنْ أَقْصا الْمَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَىٰ قَالَ يَا قَوْمِ اتَّبِعُوا الْمُرْسَلِينَ، اتَّبِعُوا مَنْ لَا يَسْأَلُكُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ، وَمَا لِيَ لَا أَعْبُدُ الَّذِي فَطَرَنِي وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ؟»

     

    پيام به همایش سالک الی‌الله؛ تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیت‌الله ناصری«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه»اکنون که یک سال از ارتحال عالم عامل و سالکِ الی‌الله، حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه» می‌گذرد، خداوند سبحان را سپاس‌گزاریم که با همّت جمعی از شاگردانِ ایشان در بنیاد علمی‌فرهنگی هاد، که از زمرۀ باقیات صالحات آن عالم بزرگوار است، همایشی در تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی آن عالم وارسته برپا گشته و از آثار و تألیفات ایشان نیز رونمایی می‌گردد. از این اهتمام شایسته که مایۀ زنده نگاه داشتن ذکر و یاد آن عالم پارساست، تقدیر و تشکّر می‌کنم و امیدِ آن دارم که این همایش، مصداقِ«عِنْدَ ذِكْرِ اَلصَّالِحِينَ تَنْزِلُ اَلرَّحْمَة» بوده و به هدف خود نائل آید.

    ادامه...

    درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ ششم: قیمت انسان(2)
    خلاصه

    درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ پنجم: قیمت انسان(2)

    در تعالیم دینی، قیمت والایی برای انسان تعیین شده است، مثلاً قرآن شریف ارزش و قیمت آدمی را به اندازۀ عالم وجود و به اندازۀ همۀ انسان‌ها برمی‌شمرد. از این‌رو فرموده است: اگر كسی، بی‌جا یک انسان را بكشد، مثل آن است كه همۀ انسان‌ها را كشته باشد. چنانکه اگر كسی فردی را زنده كند، مثلاً در شرف مرگ است و او را از مرگ نجات دهد، مثل این است كه همۀ آدمیان را زنده كرده باشد. امیرالمؤمنین«سلام‌الله‌علیه» تعبیر زیبا و دقیقی از قیمت انسان دارند، می‌فرمایند: «إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ‏ثَمَنٌ ‏إِلَّا الْجَنَّةَ فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا»؛ براى وجود شما قيمتى جز بهشت نيست، آن را جز به بهشت نفروشيد. بدون ترديد با هيچ ثمنی به‌جز بهشت، قيمت انسان ادا نمی‌شود و اگر کسی برای خودش به‌كمتر از بهشت رضايت دهد، خود را بسيار ارزان فروخته است. قرآن کریم از بندگان می‌خواهد براى رسیدن به بهشتی که برای متّقین مهیّا شده، از همدیگر سبقت و پیشی بگیرند: «وَ سٰارِعُوا إِلىٰ‌ مَغْفِرَةٍ‌ مِنْ‌ رَبِّكُمْ‌ وَ جَنَّةٍ‌ عَرْضُهَا السَّمٰاوٰاتُ‌ وَ الْأَرْضُ‌ أُعِدَّتْ‌ لِلْمُتَّقِينَ‌».   

    ادامه...

    پاسخ به سؤال خبرگزاری بین‌المللی قرآن«ایکنا» دربارۀ «درس‌های عاشورا برای انسان امروز»
    خلاصه

    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

    پاسخ به سؤال خبرگزاری بین‌المللی قرآن«ایکنا» دربارۀ «درس‌های عاشورا برای انسان امروز»نهضت امام حسین«سلام‌الله‌علیه» درس‌های اخلاقی و پیام‌های معنوی فراوانی دارد که در طول تاریخ و برای همۀ انسان‌ها و انسان امروز هم، سازنده و آموزنده است. از این‌رو در حالی که اهمیّت به عزاداری و اهتمام به زنده نگه داشتن شعائرِ رویداد عظیم عاشورا لازم و ضروری است، امّا توجّه و عمل به درس‌های بزرگ نهضت حسینی«سلام‌الله‌علیه» نیز برای همگان به ویژه پیروان و شیعیان آن امام همام، لازم‌تر و ضروری‌تر است، زیرا جوهرۀ قیام حسینی«سلام‌الله‌علیه»، تثبیت و تحکیم همین تعالیم نورانی در جامعۀ انسانی و به تعبیر خودِ سید‌الشّهداء«سلام‌الله‌علیه»، اصلاح و به سامان آوردن و تهذیب نمودن جامعه است: «إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی» و به همین سبب، جاه‌طلبی و کام‌جویی و آشوب‌گری و ستمگری در این قیام راه نداشته است.

    ادامه...

    درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ پنجم: قیمت انسان
    خلاصه

    درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ پنجم: قیمت انسانانسان نزد خداوند سبحان، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی قیمت دارد؛ اگر کسی جسم او را بکشد یا جسمش را از مرگ نجات دهد، مثل آن است كه جهان را بکشد یا جهان را احیاء کند. کشتن یا احیای روحی انسان نیز به‌منزلۀ مرگ تمام آدمیان یا زنده ساختن همۀ آنها است. خداوند تعالی می‌فرماید: ای انسان! تو نزد من عزیز هستی! تو به اندازۀ همۀ انسان‌ها از نظر من قیمت داری! مواظب باش از قیمت و ارزش تو كاسته نشود. یکی از عوامل کاهش ارزش انسان، گناه و نافرمانی خداوند سبحان است. امیرالمؤمنین«سلام‌الله‌علیه» در حکمتی فرموده‌اند: «مَنْ‏ كَرُمَتْ‏ عَلَيْهِ‏ نَفْسُهُ‏ لَمْ يُهِنْهَا بِالْمَعْصِيَةِ»؛ هركس ارزش و منزلت خود را بشناسد، با گناه و معصیت، از ارزش و منزلت خویش نمی‌کاهد. بر این اساس، همین انسان که قدر و قیمت بسیار والایی دارد، چنانچه قدر خود را نداند و قیمتش را از دست بدهد، به پست‌ترینِ موجودات مبدّل می‌گردد.

    ادامه...

    ده حدیث نورانی از امام حسین«سلام‌الله‌علیه»، حدیث دهم؛ جوانمردی، عامل کنترل انسان
    خلاصه

    حدیث دهم؛ جوانمردی، عامل کنترل انسان* اگر کسی دین بر او حکمفرما باشد، گناه نمی‌کند. اگر کسی گناه می‌کند، اگر کسی گناه چشم و گوش و زبان دارد، در اثر بی‌دینی است و دینش ضعیف است و الاّ اگر دین قوی باشد، انسان را می‌رساند در سرحد عصمت و زبان، گوش و چشم را کنترل می‌کند.

    * اگر کسی باور داشته باشد که همه جا محضر خداست، همه جا محضر رسول الله«صلی‌الله‌علیه‌وآله» است معلوم است که گناه نمی‌کند. و اگر بخواهیم این باور دینی برای کسی پیدا شود، راهش فقط عبادت است. بخصوص اهمیت به همۀ واجبات و مخصوصاً نماز، اهمیت به مستحبات نظیر انس با قرآن، دعا، توسل، نماز شب و انس با خدمت به خلق خدا، و همچنین اجتناب از گناه.

    * امری که بهتر از همه، انسان را کنترل می‌کند، توجه به معاد و ترس از معاد است؛ لذا به قول بزرگان در روز هفت هشت ده مرتبه و لاأقل لحظه‌ای به فکر قبر و قیامت باشید. باید به راستی معاد را باور کنیم، یعنی بگوییم ممکن است امشب شب اول قبر ما باشد و برای شب اول قبرمان چه کرده‌ایم؟!

    * امام حسین«سلام‌الله‌علیه» می‌فرمایند: اگر انسان به فکر معاد باشد و اگر به معاد مظنّه داشته باشد چه رسد به اینکه در دل رسوخ کند و باور داشته باشد، آنگاه گناه نمی‌کند.

    * اگر انسان به راستی جوانمرد باشد، گناه نمی‌کند؛ برای اینکه جوانمردی او نمی‌گذارد گناه کند.

    * قرآن کریم می‌فرماید: هرکاری که می‌خواهید بکنید، اما بدانید که در محضر خدا هستید پس جوانمرد باشید.

    ادامه...

     سخنرانی محرم

    <قبلي                                                                                                           بعدي>
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365