آیین تجلیل از اساتید حوزۀ علمیّۀ اصفهان، با حضور و سخنرانی مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری«مدّظلّه» در در مدرسۀ صدر برگزار شد.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری در این مراسم با تبریک موالید با برکت ماه رجب، بزرگداشت مقام معلّم و استاد را بسیار ارزنده توصیف کرده و خاطرنشان ساختند: مقام و منزلت معلّم به قدری والاست که قرآن کریم، خداوند متعال را معلّم اخلاق بشریت برمیشمرد و بعد از آن، انبیاء گرامی و اوصیای ایشان را معلّم آموزشی و پرورشی انسانها میداند.
ایشان در بیان فضائل تعلیم و تعلّم، تصریح کردند: طبق برخی از روایات، تعلیم و تعلّمی که برخاسته از تعقّل باشد و به تفکّر بینجامد، از هفتاد سال عبادت، برتر و ارزشمندتر است.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری، دو عنصر اخلاص و تقوا را لازمۀ ثمربخشی حرکت یک معلّم دانسته و افزودند: اگر یک استاد یا یک معلم، هدف متعالی خود از تعلیم و تعلّم را صرفاً رضای خداوند متعال و ترویج دین خدا قرار دهد و در مراعات تقوا و تهذیبنفس نیز کوشا باشد، حتماً تعلیم و تبلیغ او اثرگذار خواهد بود و میتواند انسان و جامعه را بسازد.
ایشان در این زمینه، سازندگی روحی و معنوی را مهمترین وظیفۀ یک معلّم برشمرده و اظهار داشتند: طبق تأکید قرآنکریم، اگر کسی بتواند، یک نفر را بسازد و او را از خطر انحراف و سقوط نجات دهد، مثل این است که همۀ دنیا را زنده کرده باشد.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری با تأکید بر اهمیت مضاعف رعایت تقوا توسط اساتید و مدرسین حوزه، اظهار داشتند: اساتید گرامی باید متخلّق به اخلاق الهی باشند و در ضمن تدریس، رعایت تقوا و اهتمام به اخلاق را به طلّاب علوم دینی گوشزد کنند و جلسۀ درس آنان، علاوه بر تدریس علمی، باید حاوی نکات درسآموز و پندآموز اخلاقی باشد.
ایشان در این زمینه تأکید کردند: ورود صحبتهای بیهوده و گناهان زبانی نظیر غیبت، تهمت، خودنمایی و سیاستبازی در تدریس، آن درس را بیبرکت و بدون نتیجه میکند.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری با بیان اینکه گفتار و رفتار اساتید بر شاگردان اثر میگذارد، افزودند: همانطور که ظاهر استاد و نحوۀ بیان درس در شاگرد اثرگذار است، تقوا و تهذیبنفس او به مراتب تأثیر بیشتری بر شاگردان دارد و اگر مطالب علمی از دل پاک استاد بر زبان او جاری شود، قطعاً دل و روح شاگرد را صفا میبخشد.
ایشان در این باره افزودند: التزام عملی یک استاد به اخلاق و اخلاقیّات، وجاهت و جاذبۀ خاصی به استاد میبخشد و باعث بهرهگیری علمی و اخلاقی شاگردان از آن استاد خواهد شد.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری تسلط علمی بر درس را برای یک استاد ضروری خوانده و تصریح کردند: موفقیت علمی اساتید، مرهون تسلّط علمی آنها بر درس و مطالعه و تحقیق جدی است و بزرگان حوزههای علمیّه همواره بر این امر مهم، اهتمام داشتهاند.
حضرت آیتاللهالعظمی مظاهری در پایان بیانات خود، اساتید و مدرسین حوزههای علمیّه را به رعایت هر چه بیشتر نظم نیز فراخوانده و افزودند: اساتید گرامی باید هم خود منظّم باشند و هم شاگردان و طلّاب را به رعایت نظم وادار سازند تا تلاش علمی آنها به نتیجه برسد./پایان خبر
گزارش تصویری
=============================
=======================