جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت


 
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت مرحوم آيت‌الله نمازى«رضوان‌الله‌علیه»

  • -->

    عنوان : برترین اعمال در عید غدیر
    سوال:

    محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری «مدّظلّه‌العالی» سلام علیکم؛ احتراماً باعنایت به اینکه در آستانۀ فرارسیدن عید سعید غدیر قرار داریم، درخواست می‌گردد پیرامون کیفیّت اعمال آن روز بزرگ، راهنمایی و ارشاد لازم را جهت استفادۀ معنوی بیشتر و بهره‌مندی مؤمنين بيان فرمایيد. 

    پاسخ:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    عید سعید غدیر، عید الله الاکبر و عید آل محمد«صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین» و روز عهد معهود و میثاق مأخوذ است و بنابر روایات ائمۀ اطهار«سلام‌الله‌علیهم» برترین و با فضیلت‌ترین اعیاد به شمار می‌رود و از این‌رو تعظیم و تکریم این عید مبارک نیز شایسته‌تر و لازم‌تر از گرامی‌داشت سایر اعیاد است.

    1) در میان اعمال عبادی این روز گرامی نظیر غسل و روزه و دعا و ذکر و زیارت و توسّل، آنچه بیش از سایر امور مورد تأکید واقع شده است، خدمت و احسان به دیگران و برآوردن نیازهای نیازمندان خصوصاً بیماران و صلۀ ارحام و توجه به خانواده و پیمان برادری و گذشت و بخشش از قصورها و تقصیرات یکدیگر است که همۀ اینگونه امور، مصادیق و نشانه‌های همبستگی و اتحاد و تعاون اجتماعی است.

     در شرایط کنونی جامعه ما و همۀ جهان که ماه‌هاست با امتحان و ابتلای بزرگ بیماری کرونا مواجه است، توسعه و گسترش محبّت و مودّت و برابری و برادری و مواسات و مساوات که گوهر و لُبّ و روح «ولایت» است، بهترین گرامی‌داشت عید خجستۀ غدیر خواهد بود.

    2) چنانکه اهتمام به افزایش معرفت و شناخت موضوع ولایت و مقامات اولیاء طاهرین«سلام‌الله‌علیهم‌اجمعین» خصوصاً حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب«سلام‌الله‌علیه» نیز در این روز مبارک لازم است و بدین منظور قرائت زیارت مخصوصۀ آن حضرت در روز عید غدیر که از طریق حضرت امام هادی«سلام‌الله‌علیه» در کتب مربوطه و از جمله در مفاتیح الجنان محدّث قمی«قدس‌سرّه» نقل شده و مشتمل بر معارف والا و تابناک ولایی است، بسیار مفید است.

    3) حرمت و احترام والای این روز گرامی اقتضاء ‌دارد که با تمام توان از هرگونه معصیت به‌ویژه گناهان اجتماعی نظیر ظلم و غیبت و تهمت و بدگویی و بدخواهی و تفرقه و خصوصاً کارهایی که موجب گسترش و انتشار بیماری فراگیر کنونی است، اجتناب نمائیم.

    امید است با کمک و عنایت خداوند تعالی و با دعای مستجاب حضرت ولیّ‌عصر«ارواحنافداه» بلای کنونی از جامعۀ بشری، رفع گردد و با توجه به نکات سه‌گانه‌ای که بیان شد (معرفت، محبّت و اطاعت) بتوانیم پیروان و موالیان صالح و شایسته‌ای برای اولیاء الهی و امیرالمؤمنین«سلام‌الله‌علیهم‌اجمعین»باشیم.

    ان‌شاء‌الله‌تعالی

    آرشيو چاپ

    موضوعات مرتبط


    عنوان : بهترین راه چله‌نشینی
    سوال :

    خواهشمندم در‌ خصوص چلّه‌نشینی و روش‌های آن، برای من توضیح دهید.

    جواب :

    بهترين روش چلّه‌نشيني اين است که انسان با خداي خود تعهّد کند که چهل روز گناه نکند و واجبات را بهصورتکامل بهجا آورد و در ترک مکروهات و بهجاآوردن مستحبّات نيز کوشا باشد.

    اگر کسی چهل روز مداومت جدّي بر اين دستور داشته باشد، کم‌کم براي او ملکه می‌شود و متّقي خواهد شد و به سعادت و رستگاري دنيا و آخرت می‌رسد.

    عنوان : وقتی دعا مستجاب نمی‌شود، چه کنیم؟
    سوال :

    مدّتي است كه از خدا حاجتی دارم، ولی به خواسته‌ام نمی‌رسم. حدود پنج ماه پيش شرايطي پيش آمد كه براي خواسته‌ام پافشاري كرده و خيلي دعا كردم، پاي سجاده نشستم و گريه كردم. دلم شكسته بود و خيلي ناراحت بودم. تمام روزم آه و ناله بود. بعد از گذشت مدتی خيلي ناباورانه خداوند دعایم را برآورده كرد، خيلي خوشحال شدم، ولي دعاي من نصفه برآورده شد و حاجتی را كه می‌خواستم، كامل اتفاق نيفتاد. ناراحت هستم و نمي‌دانم چه‌كار كنم كه دعاهایم خيلي زود برآورده شود. می‌دانم وقتي دعا می‌كنم نبايد خسته شوم؛ ولي الان حدود ده ماه است كه می‌گذرد و خسته شده‌ام. آخر من چه‌طور دعا كنم تا خدا خوشش بياید و راضي شود و دعاهایم را برآورده كند؟ به خدا می‌گویم اگر دعایم را برآورده نمي‌كني و راضي نيستي، كاري كن فراموشش كنم. چه بگویم تا خدا حاجت‌ها و خواسته‌هایم را آن‌جوري‌كه می‌خواهم، برآورده كند؟

    جواب :

    شما دعا کنيد و مطمئن باشيد دعاي شما نتيجه دارد و اگر فعلاً استجابت آن به صلاح نيست، حتماً خداوند متعال، عوض آن را به شما می‌دهد يا بلايي از شما رفع می‌کند و در هرصورت، بهخصوص در آخرت، شما را راضي می‌کند. مواظب باشيد خسته و دلسرد و نااميد نشويد که گناه نااميدي، بسيار بزرگ و در سرحدّ کفر است؛ بنابراين به دعا و راز و نياز خود با خداوند ادامه دهيد و در دعا، از توسّل به اهلبيت«سلام‌الله‌علیهم» کمک بگيريد؛ ولي اصرار بيشازحد روي اجابت دعا نداشته باشيد. در قيامت که چشمها بينا می‌شود، خواهيد فهميد که چرا دعاي شما مستجاب نشده و نيز خواهيد دانست که خداوند رحمان و رحيم چه بلاهايي در عوض آن از شما رفع کرده و چه نعمت‌هايي جايگزين استجابت آن دعا کرده است.

    با اجتناب جدّي از گناه و با کمکگرفتن از نماز اوّل وقت و با مداومت بر ذکر يونسيه: «لا إِلَهَ إِلّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ[1]، اميد فراوان به رحمت حقتعالي داشته باشيد و مراقب باشيد شيطان حلم شما را نبرد و شما را به ناشکري و ناسپاسي وادار نکند که دراينصورت، هم دعايتان مستجاب نمي‌شود و هم گناه کردهايد.

    افسرده و ناراحت هم نباشيد که بسيار مضرّ و خطرناک است. با برقراري ارتباط عاطفي با خداوند متعال، بانشاط و اميدوار و شاد باشيد. من هم دعا می‌کنم آنچه به صلاح شماست، واقع شود. ان‌شاء‌الله.

    1. الأنبیاء، 85.

    عنوان : برای بخشیده شدن گناهان چه باید کرد؟
    سوال :

    همیشه از خدا می‌خواهم که پاکم کند، بعد خاکم کند و این ‌را همیشه و در همه‌حال از او می‌خواهم. آیا گناهان کبیره نیز بخشیده می‌شوند؟ برای بخشیده‌شدن گناهانم باید چه بکنم؟

    جواب :

    گناه، هرچه بزرگ و هرچه فراوان، اگر بنده جدّاً توبه کند، پروردگار متعال او را می‌آمرزد؛ چنان‌که در قرآن کريم می‌فرمايد:

    «يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا»

    بنابراين اگر بنده، پشيماني قلبي داشته باشد و عزم جدّي بر ترک گناه و اصلاح و جبران اعمال بنمايد، توبۀ او پذيرفته می‌شود و خداوند متعال پروندۀ او را نابود و پروندۀ سفيد و درخشاني که صفحۀ اوّل آن ثواب توبه است، جايگزين آن می‌کند.

    عنوان : رسيدن به بن بست در زندگي و نا اميدي از اصلاح
    سوال :

    جوانی هستم که در همه امور زندگی به بن بست رسیده ام. در درسم در آستانه اخراجی هستم. بیکار هم هستم، فقط کارم خوردن و خوابیدن شده است. نه حوصله کار دارم و نه حال درس و دارم دق می کنم. به بن بست رسیده ام و بعید می دانم قابل اصلاح باشم. چه کنم؟

    جواب :

    این حالت یأس از هر گناهی بالاتر است. گذشته ها را فراموش کنید و همت و فعالیت و اراده برای اصلاح دست شما است. اگر بیائید در راه حتماً خدا کمک می کند و همه کارها درست می شود.

    عنوان : اهميّت و نحوه عزاداري
    سوال :

    ما جمعي از جوانان در يکي از شهرهاي مرزي ايران هستيم که قصد برگزاري مراسم عزاداري حضرت سيدالشّهداء«سلام‌الله‌عليه»را داريم. از اين جهت از جنابعالی استدعا داریم که با توجه به فرارسيدن  ماه محرم، توصیه‌های اخلاقی درمورد اهمیت ماه محرم و عزاداري و نيز نحوۀ عزاداری را به ما هدیه کنید.

    جواب :

    1- عزاداري براي حضرت سيدالشّهداء«سلام‌الله‌عليه»، شعار شيعه و از افضل اعمال و قُربات الهي است و مورد تأكيد نبيّ‌‌اكرم«صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلّم» و حضرات ائمّة هدي«سلام‌الله‌عليهم»بوده است.

    2- هدف از عزاداري زنده نگاه‌داشتن تشيّع و احياء فضائل اخلاقي و تقويت روحيۀ ايثار، گذشت، فداكاري و شهادت‌طلبي براي دين خداست و از اين جهت هم افضل اعمال و قُربات است.

    3- در مجلس عزاداري بايد هم سخنراني و موعظه در خصوص اخلاق، اعتقادات و احکام باشد و هم مصائب اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» ذکر شود و تعطيلي سخنراني يا روضه خواني يا کمرنگ شدن يکي از آنها به صلاح نيست.

    4- راه صحيح و مشروع عزاداري، راهي است كه در آن، افراط و تفريط وجود نداشته باشد، بلكه بايد به شكل متعارف و به شيوۀ سنّتي كه از سابق به ما رسيده، باشد. همچنين در عزاداري بايد از انجام کارهاي غير متعارف که مورد تأييد شرع مقدّس نيست و موجب وهن تشيّع و عزاداري است، پرهيز شود.

    5- مراقب باشيد در مجلس عزاداري شما، احساسات اهل سنّت تحريک نشود و به مقدّسات آنان اهانت نشود که علاوه بر حرمت، براي جلسۀ عزا و براي تشيّع مضر است.

    قبلي &gt&gt  &lt&lt بعدي
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365